I den moderne verden er vi blevet mere bekvemt med den online verden. Vi handler, overfører og søger rundt på nettet som aldrig før. Desværre betyder dette også, at personlige oplysninger om os er blevet lettere tilgængelig, hvilket kan virke skræmmende. Det kan derfor ikke virke undrende, at man vil beskytte sine digitale enheder, som man vil beskytte sit hus.

I virkelighedens verden bestemmer vi selv, hvem der har adgang til vores personlige oplysninger, og hvem der kan se, hvad vi fortager os. Når det kommer til den digitale verden, er det mere usikkert. Her kan man ikke på samme måde vide sig sikker over for ens personlige oplysninger.

Der er derimod et tillidsbånd til den digitale verden som skal opbygges. Men hvad er det, som du skal beskytte dig selv for ude i den digitale verden?

Pas på virussen

Her kunne det være en god idé at overveje et antivirusprogram, som kan være med til at sikre dig og dine handlinger. Dette kan hjælpe mod, at du ikke får ubudne gæster på din enhed. Den digitale verden er i konstant bevægelse, hvilket betyder at nye virusser hele tiden bliver dannet.

Virusser skal forstås som en sygdomsvirus, da den spreder sig igennem dine celler. Oversat til den digitale verden betyder det, at virussen spreder sig inde i din computer. Det kan derfor være en rigtig god idé at installere et antivirusprogram.  

Virusser er lette at lave, og det kan også virke en smule bekymrende. Hvis virusser er nemme at lave, hvor sikre er vores personlige oplysninger på nettet så, og hvem kan se dem? Udover at sikre sig mod virusser, kan det derfor være en fordel også sikre sine personlige oplysninger.

Beskyt dig selv imod udnyttelse af personlige oplysninger

Personlige oplysninger opgives som oftest ved handel. Dette kan både ske ved internethandel, men også bankoverførelser og aktier.

Ved aktier forstås det, at man har købt en ejerandel af en virksomhed, så ens aktie altid følger virksomhedens økonomi. Aktier har ikke et fast udbytte eller en fast rente, og er derfor altid i bevægelse. En aktie er som oftest online, og det kan derfor være en fordel at sikrer sig der.

Ved en aktie oplyses personlige informationer, og de ligger derfor tilgængelige for alle. Hvis personlige oplysninger kommer i de forkerte hænder, kan dette resultere i, at ens oplysninger kan blive udnyttet. En bankbeskyttelse kan være med til at forhindre at dette sker og hjælpe med at informere, hvorvidt webstedet er et betroet websted.

VPN kan også være en fordel

Der findes flere antivirusprogrammer og det kan være svært at vide, hvad man skal vælge. Det er også forskelligt fra person til person, hvad man præcist søger. En væsentlig del af antivirusprogrammer er VPN. Dette står for Virtual Privat Network. Et VPN-system betyder, at du bruger et system, du har installeret på din computer, såsom f-secure, som gør dig helt anonym. Systemet krypterer hele din internettrafik, og gør dig derved 100 % anonym.