Populære lokalaviser i Aalborg

I dag er lokaljournalistik blevet mere populært. Det er vigtigt for os at orientere os ud i verden, men i lige så høj grad i vores lokalområde. At forholde sig til alle nyheder ude i verden kan synes uoverskueligt. Så kan det være bedre at læse lokalaviserne, for her kan du måske netop gøre en forskel, eller du kan bedre forholde dig til de nyheder, gode som dårlige, der kommer ud. Hvilke aviser kan du læse, hvis du bor i Aalborg? Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du skal vælge at læse lokalaviser.

Nordjyske

Den største avis i Aalborg er Nordjyske. I 1999 blev Aalborg Stiftstidende lagt sammen med Vendsyssel Tidende, Fjerritslev Avis og Løgstør Avis, senere kom Thisted Dagblad og Morsø Folkeblad. Dette blev tilsammen til Nordjyske, som er den største lokale avis i Nordjylland. Dette er Danmarks næstældste avis, og den er kun overgået af Berlingske. Avisen har dermed en lang historie.

Ugeavisen

Hos Aalborg.nu kan du læse lokale nyheder fra Aalborg og omegn. Avisen er dog også publiceret af Nordjyske, men den tager mere udgangspunkt i lokale nyheder.

Aalborges

Aalborges tager udgangspunkt i forsikringer. Dette er en lidt mere alternativ form for avis, men disse findes der også. Der findes mange magasiner eller aviser, som specialiserer sig i emner.

Hvorfor lokalpolitik?

Hvorfor skal man egentlig læse i lokalaviser? Det er der mange gode grunde til. De følgende 10 er nogle af de gode grunde, der findes:

  1. Du holder dig ajour med nyheder, der er relevante for dig som lokal borger
  2. Du læser nyheder, du måske kan gøre noget ved eller kan ændre ved
  3. Du kan blive bedre bekendt med dit lokalmiljø
  4. Det gør dig klogere på lokal politik, som har en direkte indflydelse på dit liv
  5. Du kan læse historier om mennesker, som er ligesom dig eller bor i dit nærområde
  6. Du kan læse anmeldelser af lokale steder, fx spisesteder
  7. Du kan læse annoncer fra lokale steder
  8. Måske har du selv en lokal historie, du gerne vil bidrage med
  9. Bliv klogere på restauranter, shopping og andet i din by
  10. Hold dig ajour med kalenderen og hvad der sker

Dette er nogle af de mange gode grunde, der er til at læse lokalaviser. Det er værd at investere i sit lokalområde og noget, der bliver mere og mere populært. Særligt i Aalborg er ofte et sted, hvor lokale bliver boende, eller folk fra oplandet flytter til. Mange bliver boende i området, og dette er fordi, der er en særlig ånd i det nordjyske. Her vil man gerne værne om de lokale dialekter, den lokale journalistik og lokalområdet.

Dette er endnu en årsag til at engagere sig og læse lokalavisen, da folk brænder for denne by og denne landsdel. Her kan man mærke, at der er engagement, og de lokale nyheder vil derfor også bære præg af netop dette.