Måltidskasser: En revolution i hverdagens madlavning

Aviser er stadig meget populære, også selvom vi i dag får de fleste nyheder på internettet og i fjernsynet. Nogle aviser er dog mere populære end andre, og her vil vi tage et kig på de mest vellidte af slagsen.

 

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Santander, hvor du kan låne penge til at få råd til mere i hverdagen – uanset hvad du står og mangler – avisabonnement eller ny mobil.

Den mest populære landsdækkende avis

Det er måske lidt overraskende for nogle, men den mest læste avis i Danmark er faktisk gratisavisen Metroxpress. Denne avis lever af reklamer og annoncer, men det er rigeligt til, at den har spredt sig over hele landet og samtidig fået stor succes blandt danskerne.

Det er endda en forholdsvis ny avis, da den først blev etableret i 2001. Det skønnes, at mere end en halv million mennesker læser Metroxpress hver dag.

 

Den mest populære netavis

Mange aviser – faktisk de fleste af dem – har også internetportaler. Her kan man generelt finde de samme nyheder, men det foregår bare i en lidt anden form.

Tabloidavisen Ekstra Bladet er her den mest succesfulde. Med mere end 1,3 millioner brugere og endnu flere regelmæssige sidevisninger er det klart den mest læste netavis.

Faktisk er det den fjerde mest besøgte hjemmeside i hele Danmark.

Politiken er den næstmest populære på nettet, og den indtager ifølge mange kilder også andenpladsen, når det kommer til fysiske aviser.

 

Stort udvalg af aviser i Danmark

Der er dog også mange andre aviser at vælge imellem i Danmark. Udover de tidligere nævnte publikationer har vi også BT, der ligesom Ekstra Bladet primært fungerer som tabloidavis.

Som konkurrence til Politiken finder vi Jyllands-Posten og Berlingske som de helt store. De opfattes generelt som mere seriøse, når det kommer til nyhedsdækningen. De kaldes omnibusaviser.

Seriøsitet finder vi også i flere af landets nicheaviser. Blandt andet Børsen, der specialiserer sig i erhverv, finans og politik. Kristeligt Dagblad fokuserer på temaer som tro, etik og eksistens. Til sidst har vi Information, der generelt dækker bredt, men hvor man især kan læse om kultur og politik. Alle de nævnte aviser har et læsertal over 100.000.

Vi har altså stadig en meget aktiv avisbranche i Danmark, som på trods af regelmæssig kritik lever videre i bedste velgående. Det bliver interessant at se udviklingen over de næste par år: Både som helhed, men også med hensyn til avisernes interne kamp mod hinanden om at fange flest daglige læsere.