Anmeldelse af erhvervsposten.dk

Som privatperson har man ansvaret for sin egen privatøkonomi. Og det er faktisk ikke helt så let, som man lige skulle tro. For selvom man måske tror, man har styr på udgifter og indtægter, oplever man nemlig ofte, at man faktisk alligevel ikke har så mange penge tilbage på kontoen, som man havde forventet, når måneden er ved at være slut.

I artiklen her kigger vi ind i, hvordan man kan få mere økonomisk råderum over sin økonomi, og hvordan man ved at implementere ganske simple foranstaltninger i sin hverdag samtidig får råd til det, der er lidt sjovere.

 

Lav dit helt eget privatbudget

Det lyder måske en smule banalt, at man i forhold til sin privatøkonomi skal lave et budget. Men ikke desto mindre er det ofte budgettet, der er med til, at man får den ønskede kontrol over sit forbrug. For uden et budget har man heller ingen indsigt i, hvad man måned efter måned bruger penge på. Og det er især kritisabelt, hvis man i forvejen har svært ved at få enderne til at hænge sammen rent økonomisk.

Idéen med et privatbudget er i første omgang, at man skal have kortlagt sine faste udgifter. For på den måde har man en klar indsigt i, hvad man har af faste omkostninger måned efter måned, og man bliver ikke overrasket over, at der eventuelt lige pludselig kommer en vand- eller elregning, man måske ikke havde forventet eller medregnet. Derudover kan du også bruge denne oversigt til at kigge ind i, om der er nogle af de faste udgifter, man måske ikke behøver at have. Få opsagt de unødvendige abonnementer, og undersøg, om ikke du eventuelt kan spare noget på dine forbrugsregninger ved at skifte leverandør eller abonnement. Ofte vil rigtig mange eksempelvis finde ud af, at deres mobilabonnement er dyrere, end det behøver at være.

 

Gør plads til lån i hårde tider

En af de ting, man også kan få indsigt i med et privatbudget, er, om der i løbet af året er måneder eller perioder, hvor man er ekstra presset rent økonomisk. Og så bliver man heller ikke frustreret, hvis der er perioder i forbindelse med julekøb eller køb at studiebøger, hvor man faktisk er nødsaget til at tage et forbrugslån, da man har haft mulighed for at forberede sig og har medregnet det i sit budget. På den måde har man også mulighed for at undersøge lånemarkedet forinden, og man kan således finde det allerbedste lån på markedet. Se blandt andet mulighederne for en kassekredit på https://kassekreditten.dk/kredit/. Så er du blevet meget klogere på, hvordan din privatøkonomi hænger sammen.