Du har sikkert hørt det før. Motion er rigtig sundt for dig. Selvom du hører den samme tørvetriller gang på gang, er det måske ikke altid lige noget, der får dig til at hoppe i motionstøjet. Du går dog glip af rigtig mange fordele. At motion er sundt, kan være et vagt argument. Vi giver dig her flere gode og konkrete grunde til, at du skal motionere, og hvad du får ud af det.

Få et energiboost

Når du motionerer, sker der et eller andet i kroppen. Det er dog en god ting, der sker. Motion gør nemlig, at du holder din krop i gang. En aktiv krop kan give dig mange fordele. Når din krop er vant til at være aktiv, får du et energiboost. Du øver din krop i at holde sig aktiv, hvilket den kvitterer med at give dig energi til en masse andre ting, der ikke nødvendigvis involverer motion.

Når du jævnligt dyrker motion, vil du få en masse energi i hverdagen. Det kan være med til at give dig mere overskud. På den måde kan du bedre komme igennem hverdagens gøremål, uden du skal føle dig træt og udkørt. Dette er en fordel, mange har anset for værende en rigtig god eftervirkning ved motion.

 

Få bugt med et par kilo på sidebenene

Har du lidt ekstra kilo på sidebenene, der gerne måtte forsvinde, kan motion være den perfekte måde at gøre det på. Dette er sikkert ikke en nyhed for dig. Hvis du gerne vil tabe dig, er det velkendt, at der ofte skal en kostændring og motion til, for at det kan lykkes.

Hvis du ønsker at bruge motion til at tabe dig med, er det dog vigtigt, hvordan du griber det an. Hvis du skal have fordelene ved motion, er du nødt til at vælge en motionsform, der passer til dig. Det er både i forhold til præferencer og udholdenhed. Du læser måske mange steder, at du skal løbe x antal km for at tabe dig. Foretrækker du at gå, kan dette også sagtens være en motionsform for dig.

Det vigtigste er, at du finder noget, der passer til dig, og som du ikke kører sur i. Finder du det, kan dette være en rigtig god måde at tabe sig på med motion. Find motions- og konditionsidéer her.

 

Mindsk risikoen for forskellige sygdomme

Motion kan mange ting. En af de mest bemærkelsesværdige ting, motion kan gøre for dig, er, at motion kan mindske risikoen for mange typer sygdomme. Dette er endnu en grund til, at motion er virkelig sundt for dig. Det kan nemlig gøre, at du lever længere og slipper for unødige sygdomme.

 

Er der nogle bestemte sygdomme med en forøget risiko i din familie, kan det især være relevant for dig at tænke over, hvad du kan gøre for at mindske risikoen. Det er her, motion kan være løsningen. Det hænger sammen med, at du holder din krop aktiv og sund, hvilket gør det sværere for nogle sygdomme at udvikle sig.