Selv om en håndskrevet kvittering selvfølgelig er gyldig dokumentation for et salg, så er der ikke mange butikker, der bruger det som den eneste kvitteringsform. Langt de fleste butikker printer en lille bon ud til kunden.

En bonprinter skal være koblet på de øvrige dele af kassesystemet, og der findes selvfølgelig mange gode og pålidelige bonprintere på markedet.

En bon eller en kvittering er en vigtig dokumentation

Ved ethvert salg skal der være en form for dokumentation. Denne dokumentation går begge veje, det vil sige, at det er et bevis for en handel både for kunden og for sælgeren. Det er altså i begge parters interesse, at der udstedes en læselig og holdbar bon ved et salg.

Du skal bruge dokumentationen i forhold til dit regnskab. Det behøver ikke at være i form af en lille bon, det kan lige så fint være en digital udgave af en kvittering, som du har i dit system.

Kunden skal bruge en kvittering som dokumentation for salget i tilfælde af en senere ombytning eller reklamation og til sit private regnskab.

Derfor er det en nødvendighed at have et system, der kan give kunden en bon eller en kvittering – om den så er af papir, digital eller begge dele.

Vælg en bonprinter af god kvalitet

Der er flere gode argumenter for at investere i en bonprinter af en ordentlig kvalitet. Dels er det generelt federe at arbejde med noget kram, der bare fungerer, og dels er det god stil at give kunden en bon, som er letlæselig, og som er holdbar.

Elektronik skal bare fungere i det daglige, og det skal også kunne klare en midlertidig spidsbelastning uden at bryde sammen.

For kundens – og egentlig også for din egen skyld – så skal selve bonen og det, der er printet på den, være af en så god kvalitet, at det holder sig tydeligt længe. En bon er ikke så meget værd, hvis det ikke er muligt at læse, hvad der står på den.

Vælg en passende bonprinter

Når du skal anskaffe dig en bonprinter, så gå efter en af de bedre. Den vil du få mest gavn af. Der findes forskellige varianter af bonprintere. Det kan være en mobil bonprinter eller en stationær bonprinter.

Har du brug for en printer, der er placeret fast ved din kasse, eller har du somme tider brug for at kunne have den med rundt til kunden eller på en messe eller lignende, så er det sådanne forhold, du skal tage hensyn til i forbindelse med dit valg af bonprinter.

Du kan for eksempel finde flere bonprintere af god kvalitet hos firmaet Delfi, som forhandler alt, inden for kassesystemer og så videre. De vil også kunne rådgive dig i forbindelse med et valg af det rette elektroniske udstyr til din butik.

De vil også være helt opdateret, når det kommer til den nye trend “ingen kvittering – gratis regning”, som snart kommer til Danmark. Hør mere om den trend, så du kan være på forkant med den.