Bitcoins – fra 2009 til i dag

Det har været lidt af noget af en rustjetur for valutaen, der er på alles læber: bitcoin. I dag står valutaen stærkere end nogensinde, men sådan har det ikke altid været. Bliv meget klogere på bitcoins lige her.

Af alle slags kryptovaluta er Bitcoins klart den største. Kryptovaluta er en digital valuta, som man kan handle med på en række handelsplatforme. Verdens førende automatiserede handelsapp til kryptovalutaer er Bitcoin Method. Det er en app, som hjælper brugeren med at analysere markedet, udvælge de bedste handler og eventuelt handle for én, hvis man ønsker det.

For Bitcoins er en lidt mærkelig størrelse – særligt hvis man ikke er vant til fænomener som kryptovaluta. Det er som sagt en digital valuta, hvor to personer kan foretage en elektronisk transaktion direkte. Samtidig kan man handle anonymt. Det sikres af en privat nøgle, der tilhører en specifik bruger. Der er et helt utroligt stærk sikkerhedssystem omringende bitcoin-transaktioner.

En valuta med store udsving

Bitcoin har været utroligt ustabil i sin levetid. Den variable tilstand af bitcoins værdi bliver ved med at skifte. Lige nu har den opsving. Men i 2009, da valutaen blev introduceret, var den selvsagt helt i bund. Der gik lidt tid, før investorer begyndte at tro på denne valuta, og før man derfor rigtig kunne bruge den til det store. I 2012 blev valutaen dog accepteret af en række forskellige forhandlere. Samtidig fik de også den blockchain, der sikrer sikkerheden og anonymiteten i dag.

I 2013 var bitcoin blevet helt vildt populær. Den boomede helt vildt, og folk tjente mange penge på den. Der gik dog ikke længe, før bitcoin igen styrtdykkede. Sådan fortsatte det op og ned indtil 2017, hvor bitcoin blev meget værdifuld og populær. Efterfølgende endnu en dyk og endnu en stigning til det højeste niveau nogensinde. Det er så der, vi er lige nu. I 2020 var en bitcoin $ 23000 værd. Det har altså været noget at en turbulent rejse for bitcoin, men som det ser ud lige nu, er valutaen kommet for at blive.

Er kryptovaluta fremtiden?

Der er mange, der mener, at kryptovaluta er fremtiden. Der er flere måder, hvor det er en utrolig smart og sikker valuta at bruge. Der er dog mange, der endnu ikke er nået dertil, hvor det giver mening at begynde at bruge digital valuta. Det er ikke til at sige, hvordan valutakursen kommer til at udarte sig, men sådan er det jo altid. Man skal dog sætte sig godt ind i brugen af kryptovaluta, før man investerer med det. Derudover skal man selvfølgelig have sat sig godt ind i markedet.

Hvis du stadig er lidt i tvivl om, hvordan bitcoins egentlig fungerer, så kan du blive meget klogere på https://bitcoincodedenmark.com/. Det er faktisk en god idé at lære lidt om bitcoin, uanset om man har tænkt sig at handle med dem eller ej. Bitcoins har nemlig en utrolig magt på verdensmarkedet, så det er godt at have en basal forståelse for, hvordan det fungerer.