Berig dit liv og din konto - Tjen penge på at hjælpe andre

Det er dejligt at få penge på sin konto, og det er ekstra dejligt at få, hvis de er kommet fra et godt sted.

Alt andet end lige, så er det sjovest at gå på arbejde, når der er en dybere mening med det man gør. Det kan variere fra person til person, hvad der giver mening for en, men at hjælpe andre mennesker er ofte højt på listen for de fleste.

Der findes heldigvis mange måder, man kan gøre det på, og så et par af dem er endda hjemmefra og online.

Hjælp børn og unge med at lære

En ting, som du nemt kan gøre en kæmpe forskel ved, er som lektiehjælper eller tutor. Dediker din tid og viden til et ungt menneske, som kan lære fra dig og blive bedre til at forstå forskellige emner. Sådan bliver deres lektier bedre og deres skolepræstationer generelt, hvilket potentielt kan hjælpe dem på vej til en stærk fremtid.

Det kan du blandt andet gøre via GoTutor. Fortæl dem, hvilke fag, du kan bidrage i og hop med på rejsen sammen med dem. Det er en måde, som giver lidt ekstra penge på kontoen, og som giver et smil på læben.

Sælg dine evner og hjælp nye og små virksomheder

Du kan også sælge dine forskellige evner online til at hjælpe nye og små virksomheder. Måske er du særlig dygtig fotograf, skribent, programmør eller andet. Der findes et hav af hjemmesider, hvor firmaer søger folk til opgaver, de står og skal have løst.

Virksomhedernes størrelse varierer, og det samme gør længden og betalingen for opgaverne. Men det føles godt i maven at tjene penge ved at gøre noget, som man er dygtig til og samtidig hjælpe en potentiel ny virksomhed på vej til deres store gennembrud.

Det gode ved freelance opgaver som disse er også, at du kan udføre dem, når de passer dig. Der kan være en deadline, men om du laver det om natten eller om morgenen, er op til dig.

Din smartphone kan sælge dine ting

Smartphones har vi stort set allesammen. Og ting, vi ikke bruger, har mange af os også. Kombiner de to via en eller flere af de mange apps, der sælger dine brugte ting og sager for dig.

Måske du vil sælge ud af tøj og sko? Det er der en app til.

Vil du sælge brugte cykler eller elektronik? Over på den app.
Har du masser af børnetøj? Ja, så er der også en app kun for det.

I de fleste af disse apps, kan du hurtigt og nemt oprette en bruger via deres apps, og sætte ting til salg med ganske få klik. Du kan tage billeder af de ting, du vil sælge, direkte i app’en med din smartphone.

Det er selvfølgelig en fordel at have gode billeder på ens annoncer, og det kan et godt kamera hjælpe med. Måske nogle af dine nye indtjente penge skal gå til en ny smartphone? Det bestemmer man heldigvis selv.

Apropos billeder, hvis du er særligt talentfuld som fotograf, kan du også oprette en bruger på billeddatabaser, hvor du kan uploade dine billeder og sælge til markedsføring eller anden brug for en lille provision.

Hjælp med indkøb

Nu om dage findes der en million forskellige leveringsmuligheder for take-away, pakker og også indkøbsvarer.
Mange firmaer har deres egne bude, men enkelte lader private mennesker handle og levere til andre private personer. Det gælder blandt andet Rema 1000, som vi har skrevet om her.

Du styrer selv, hvornår og hvor meget du vil arbejde og kan altid i din app se, hvad der er tilgængeligt.

Du leverer måske til børnefamilier, der mangler tid og hænder. Det kan også være ældre, der ikke selv kan komme nemt til og fra. Måske er det bare personer, der har brug for en ekstra hånd til en opgave, som de ikke selv har overskud til. Uanset hvad, tjener du penge og hjælper nogen samtidig – og det er jo en rar følelse i maven.

Husk overblikket og reglerne

Med alle de mange måder at tjene ekstra penge, skal man dog stadig lige huske, hvor man tjener hvad. Der er nemlig stadig skatteregler, og hvis man har honorar-baseret indkomster, hvor skat ikke trækkes automatisk, skal man selv indberette og betale.

Og der er meget mere, der skal holdes øje med. Det kan du heldigvis læse en masse om via Skats hjemmeside.