Overvejer du og familien at prøve skiferie for første gang eller måske blot har i tankerne at prøve en ny destination? Hvis I gerne vil finde en børnevenlig skiferie destination, hvor rejsetiden er overskuelig, pisterne er børnevenlige og området i det hele taget har mange faciliteter, der passer perfekt til børnefamilien, så kommer her nogle konkrete bud på områder i Sverige og Norge, der er kendte for at være særdeles børnevenlige.

Hvornår er destinationen børnevenlig?

Der er et utal af valgmuligheder, når man skal vælge, hvor den kommende skiferie skal gå hen. Men hvis man rejser med børn, så kan det være en god idé at undersøge om stedet lever op til en række af kriterier. I bør derfor have følgende for øje inden I booker den kommende skiferie.

På den måde sikrer I, at skiferien bliver en succes for såvel ung som gammel:

 • Har destinationen børnevenlige pister?
 • Er lifterne lettilgængelige for børn?
 • Har destinationen udvalgte pister, som blot henvender sig til børn eller nybegyndere?
 • Er destinationens lejligheds- og hotelkompleks børnevenligt?
 • Er rejsetiden fra Danmark overskuelig?

 

Sverige: En oplagt destination for børnefamilien

Skiferie i Sverige er et oplagt valg for børnefamilien, da landet har mange børnevenlige skiområder i både Nord- og Sydsverige. Endnu en fordel ved at vælge Sverige er, at rejsetiden fra Danmark er meget overskuelig samtidig med at sprogbarrieren er minimal.

Her er tre bud på svenske skisportssteder, som egner sig ganske glimrende til børnefamilien:

 1. Sälen er placeret et godt stykke oppe i Sverige, men ikke desto mindre er området kendt for at være et af de mest børnevenlige skisportssteder i Sverige, hvorfor I bør have stedet med i jeres overvejelser.
 2. Branäs betragtes også som en meget populær destination for børnefamilien. Stedet er især kendt for at have mange begyndervenlige bakker og er derfor en oplagt destination for familien, som rejser med børn.
 3. Vallåsen er nemt og hurtigt at komme til, da destinationen blot er placeret 160 kilometer fra København. Stedet har tre skilifter til børn og et mindre område med pister, der henvender sig direkte til børn og nybegyndere.

 

Norge: Et mekka af børnevenlige skiområder

Næsten alle norske skiområder er børnevenlige, hvorfor mulighederne er mange. Men ikke desto mindre kommer der her tre bud, som er oplagte destinationer for børnefamilien, der har indstillet sigtekornet på Norge.

 1. Trysil er en af de mest populære familiedestinationer i Norge. Blot tre timer fra Oslo bliver I mødt af mange børnevenlige faciliteter.
 2. Geilo er også kendt for at være en særdeles børnevenlig destination, hvor der er fire mindre områder, som er forbeholdt børn. Men skiområdet i Geilo er også så varieret, at det også er udfordrende for mere erfarne skiløbere. Området er derfor et oplagt valg, hvis I både søger børnevenlige faciliteter og pister for mere rutinerede skiløbere.
 3. Beitostølen, som er placeret 4 timer fra Oslo, betragtes også som et børnevenligt skiområde i Norge. Mange af områdets hytter tilbyder det såkaldte ski-in/ski-out, og det er derfor rigtig nemt for både børn og voksne at komme til og fra områdets mange grønne og blå pister.