Sommeren står for døren og i år er sommeren startet tidligt med solskin, masser af varme dage og optimale muligheder for at grille og spise i haven – men sommeren bringer ikke kun varme og glæde, men også et forhøjet niveau af pollen i luften.

En del af os bekymrer os ikke specielt meget for pollenniveauet, men for personer med astma og allergi er sommeren også en udfordring som byder på hyperaktive øjne og næser – der løber klør og løber, samt hoste, røde øjne, koncentrationsbesvær og en lang række gener som kan være ret ubehagelig over en længere periode.

Fakta er, at pollenallergi er tæt på at være den største allergi i Danmark målt på antallet af påvirkede personer. Mellem 500.000 og 1 million mennesker i Danmark lider af pollenallergi, i større eller mindre grad.

Man kan uden at tage munden for fuld sagtens sige, at pollenallergi er en folkesygdom eller lidelse.

 

Er gode råd dyre?

Nej, gode råd til at formindske de symptomer du som pollenallergiker støder på i løbet af sommeren er ikke dyre og vi vil her præsentere de nyeste råd til at hjælpe dig til en mere ubesværet og mindre “kløende” sommer.

 

Råd nummer 1:

For det første kan man aldrig eliminere pollen fra luften, når du er udenfor. Men hvis du er indenfor kan du med det rette ventilationsanlæg med et F7 pollenfilter minimere mængden af pollen så som støv, græs, birk og bynke i indeluften.  Selvom vi om sommeren opholder forholdsvist meget udenfor, så sover vi stadigvæk indenfor og et aktivt pollenfilter i din bolig vil medføre en markant reduktion af de reaktioner som man normalt som allergiker oplever, når pollen via luften bliver blæst ind i boligen.

Det er også anbefalelsesværdigt, at du ikke lufte alt for meget ud om sommeren ved at åbne vinduer og døre – det eneste du opnår er, at pollen blæser ind i din bolig og lagrer sig i tæpper, tøj og andet interiør.

 

Råd nummer 2:

Et lidt sjovt råd er faktisk, at du bør anvende solbriller imens du opholder dig udenfor. Solbriller skærmer dine øjne imod solen, men også imod den pollen som spredes rundt i luften omkring dig. Hvis din øjne er beskyttede, så er du fri for en reaktion i dem.

 

Råd nummer 3:

Undgå at opholde dig i store områder med marker og skove, hvis der er blot lidt vind eller blæst. Marker med afgrøder på producerer et stort antal pollenpartikler og det er det rene mareridt for en allergiker. At gå en tur i skoven om sommeren kan forekomme hyggeligt, men husk at en skov er fugtig og fuld af støv og lignende partikler. Især Gråbynken trives i skove og kan medføre voldsomt ubehagelige reaktioner i større mængder.

 

Råd nummer 4:

Er din pollenallergi meget intolerant, så bør du overveje en såkaldt pollenmaske som sørger for, at du ikke indånder pollenrige luft direkte, men igennem et filter som sorterer pollen fra.

 

Råd nummer 5:

Sørg for at gå i bad inden du går i seng om aftenen og, hvis muligt, vask dit hår for at få pollen ud af det – så undgår du at sove med pollen og få en dårlig søvn præget af allergiske reaktioner.

 

Råd nummer 6:

Det sidste råd er som at høre sin mors formanende stemme – “Husk at medbringe din medicin hvor end du befinder dig“.

Langt de fleste allergikere tager antihistamin i varierende omfang, men for at medicinen kan virke skal du huske at have den ved hånden, altid.

Kilde: http://hoefeber.astma-allergi.dk/goderaadompollen