4 tips til underholdningen på din næste ferie

Vinteren er over os og de mørke aftener bliver længere og længere. På den her tid af året er det eneste du har lyst til blot at sidde hjemme i din stue, i din sofa med et tæppe over dig.
Fjernsynet kører som baggrundsstøj og du tjekker din telefon hvert andet minut, selvom du ved, at der ikke er sket noget siden sidst du tjekkede. Med andre ord, du keder dig! Du mangler noget at lave alle de aftener, hvor du bare sidder hjemme. Derfor får du her de bedste og hyggeligste råd til hvad du kan få de lange aftener til at gå med.

Luk verden ude og læs en bog

Hvis du alligevel sidder i sofaen med en kop dampende varm kaffe i hånden og et tæppe over dig, er det eneste du mangler en god bog. På den måde vil du glemme alt om tid og sted. Det eneste du mangler er derfor at finde en god bog, som du ikke kan lægge fra dig igen. Der findes ikke noget bedre end at leve sig ind i en anden verden og der er ingen bedre måde at gøre det på, end at læse en god bog. Så du skal blot finde ud af hvad du synes er spændende og så finde en bog, der indeholder dine krav. Dine vinteraftener vil flyve afsted i takt med, at du nærmer dig slutningen på din bog.

 

Få din aften til at gå med online spil

En anden ting du også kan gøre, hvis du sidder alene på en mørk og kold aften, er at finde et online spil som du synes er sjovt. Der er mange muligheder, men et af de mest populære er og bliver poker. Det er et spil, du kan spille uanset hvor du er i verden og alle kender reglerne. Der er også flere varianter af poker, så du kan hurtigt finde et, som falder i din smag. Poker er også et god spil, fordi det både kræver held og taktik. Det behøver selvfølgelig ikke at være poker. Det kan være alle slags spil, bare du selv synes det er sjovt. Uanset hvilket spil du vælger, kan du helt sikkert få mange timer til at gå.

 

Serier er det nye sort

Der er heller ikke noget bedre end at have noget at se frem til og følge med i. Så find en god serie, som du ikke kan vente med at skulle hjem og se. I dag, i vores streaming samfund, hvor man efterhånden kan finde alt online, kan du vælge hvilken som helst serie. Netflix eller HBO er gode bud på streamingstjenester, der har gode serier, som du helt sikkert vil elske. Hvis du finder en serie, der er et par år gammel, behøver du ikke at vente på nye afsnit og du kan derfor se så mange afsnit i træk, som du ønsker. Du lærer at elske alle hovedpersonerne og du kan sætte dig ind i deres problemer som var det dine egne. At følge med i en serie er, ligesom når du læser en bog, som at træde ind i en ny virkelighed. Så tag en pause fra din egen virkelighed og find en serie, med nogle hovedpersoner, som du gerne vil tilbringe mange timer sammen med. Nogle du både kan grine og græde med. Blive forelsket i og blive sure på. Herved føles dine vinteraftener ikke så lange. Faktisk føler du de er blevet kortere, du kan slet ikke forstå hvordan timerne kan gå så hurtigt lige pludselig.

 

Nyd den friske luft på en god gåtur

Selvom det både er mørkt og koldt, og det sidste du har lyst til er at skulle ud i kulden, er det faktisk en perfekt måde at bruge sin aften på. Sofaen er helt klart mere tillokkende end en gåtur, men når først du er kommet i tøjet og har lukkede din hoveddør, og du begynder at gå, er det rart at du er kommet afsted. Det behøver ikke at være en lang tur, men bare at komme ud i luften. Hvis du fryser om fingrene kan du, udover at tage handsker på, lave en kop kaffe du kan tage med på vejen. Eller måske lige smutte forbi 7/11 og købe en coffee to-go. Hvis du ikke synes en gåtur er det fedeste, heller ikke selvom du har kaffe med, kan du ringe til en af dine venner og lokke dem med dig. Du kan jo lokke med lidt varm kaffe, det burde i hvert fald være grund nok for dem til at komme afsted. Når du er hjemme igen, er du glad for, at du tog afsted. Så nu kan du med god samvittighed putte dig ind under tæppet igen.

 

Find alle brætspillene frem og invitér vennerne på besøg

Selvom det er dejligt at komme hjem efter en lang dag og koble hjernen fra, er det nogle gange mere rart at ses med sine venner, frem for blot at tilbringe endnu en aften på sofaen. Selvom det virker tillokkende bare at smide sig på sofaen og nyde roen. Så du kan passende invitere dine venner over på hjemmebag (læs: fra bageren, men det er vel også en slags hjemmebag) og et brætspil. På den måde behøver du ikke selv at skulle bevæge dig ud i kulden, samtidig med at du får en sjov aften i det bedste selskab. Så smæk HINT, Ego eller Matador på bordet og hiv fat i alle dine venner. Før i får set jer om, er aftenen gået og inden i går hjem, får i lige aftalt en ny dag, hvor i kan gentage aftenens succes. Kolde vinteraftener er bare undskyldninger for at spise lækkerier og hygge sig. Så selvom det kan virke uoverskueligt at skulle være social, er det langt hyggeligere at hygge sig med søde sager, når man er sammen med sine venner, frem for hvis du sidder alene i sofaen.

Så selvom sommeraftener måske kan virke langt mere tiltalende, bor vi i et land, hvor vi har en del kolde vinteraftener. Men med disse forslag burde det heller ikke været et problem længere, at finde på noget at lave. Så i stedet for at falde hen i vinter kedsomheden, er der altid noget at lavet. Hvis ikke andet, kan du i hvert fald hygge dig med et krus varm kakao med flødeskum i mens du læser dette.