Anmeldelse af erhvervsposten.dk

Der har altid været ét primært magasin, når det kommer til nyheder om erhvervslivet, men jo mere digital vores verden bliver, jo mere synes det billede at ændre sig, og i løbet af de sidste par år, er der dukket flere og flere nyhedsmagasiner op, der specifikt dækker erhvervslivet, men det kan være svært at se, hvilket magasin der er bedst.

Derfor får du her en anmeldelse af erhvervsposten.dk, der er et digitalt nyhedsmagasin, der har specialiseret sig i nyheder og interessestof, der handler om erhvervslivet.

Om Erhvervsposten

Erhvervsposten formår at dække fire forskellige overordnede kategorier, men de har valgt at vinkle deres opdeling anderledes end traditionelle nyhedsmedier. Det betyder, at du skal vænne dig til at lede efter dine nyheder om erhvervslivet under kategorierne ”iværksætteri”, ”digital”, ”innovation” og ”privatøkonomi”. Dette er dog en kort tilvænningsproces, og deres anderledes opdeling giver i høj grad mening, fordi siden i højere grad henvender sig til private og iværksættere, hvilket betyder, at vinklingen er anderledes, end hvis den var henvendt til eksempelvis industrien.

Selve præsentationen af nyhederne er levet i et flydende og relativt moderne blogformat, hvilket gør det let at overskue. Designet er med til at gøre selve læseoplevelsen til en helstøbt oplevelse, der på det nærmeste kun kan slås af at sidde med en gammeldags papiravis.

Erhvervsposten ser sig selv som et friskt modspil til de etablerede mediehuse, og netop derfor har de valgt at fokusere på innovation, iværksætteri og digital teknologi, selvom de også i høj grad dækker emner som investering og privatøkonomi.

Erhvervsposten løfter et samfundsmæssigt ansvar

Samtidig løfter erhvervsposten.dk også et samfundsmæssigt ansvar ved at tilbyde sig selv som praktikplads for såvel journaliststuderende som studerende fra erhvervsuddannelser.

Her bestræber de sig på at udviklet et spændende og lærerigt praktikforløb, der forløber hen over 6, 12 eller 18 måneder, og fordi det unge hold bag erhvervsposten er organiseret i en flad struktur, betyder det også, at der som praktikant er rig mulighed for at få indflydelse på de artikler, der bliver udgivet gennem erhvervsposten.dk

Det er bestemt bemærkelsesværdigt at så relativt nyt og lille et medie tilbyder at løfte så stor en opgave, og det skal de bestemt have cadeau for. Hvis du er interesseret i et praktikophold, kan du læse mere på erhvervsposten.dk

Vurdering

Den overordnede vurdering af erhvervsposten.dk er ekstremt positiv, og det er der en grund til. De formår at skrive interessant og vidende om en lang række erhvervsrelaterede emner, hvilket er med til at give læseren et godt overblik over de nyheder der er på området. Ligeledes er det lette og elegante design med til at gøre selve læseoplevelsen endnu bedre, og alene derfor får erhvervsposten.dk en varm anbefaling.

Der hvor de virkelig formår at hive point hjem, er dog ved deres umådelige samfundssind. Det er nemlig nærmest uset at så små udgivelser som erhvervsposten nu engang er, tager sig tid til at antage praktikanter og på den måde sikre det journalistiske fagfelt fremadrettet.

Kort sagt er erhvervsposten anbefalelsesværdig alene for journalistikken, men deres villighed til at bedre samfundet tæller bestemt også op.