Ting du skal tænke på, når du går i gang med at male

Det er blevet trendy i mange hjem at indrette boligen med et råt look fra træ. Både i den klassiske indretningsstil samt i det moderne og minimalistiske hjem er det rustikke naturmateriale med til at skabe et råt men samtidig stilfuldt look.

Der er dog flere grunde til, at flere og flere mennesker vælger at indrette hjemmet med unikke træmøbler.

Fordelene ved at anvende træmøbler i hjemmet

Når det kommer til indretning, er det betydningsfuldt for mange mennesker, at der findes elegante og tidløse genstande i slidstærke og holdbare materialer. Begge egenskaber findes med de rå og enestående planker.

Træ er et af naturens stærkeste materialer, som ikke mister elegance med tiden, når det anvendes i sin ægte og rene form. Uanset om du skulle skifte boligstil, vil du stadig kunne bruge dine træmøbler. Du finder et stor udvalg af unikke møbler i træ, hvoraf plankeborde er en af de mest eftertragtede møbeltyper. Bordene er skabt i rene materialer med en solid og smuk bordplade i træ og med forskellige udformninger på stellet og benene.

Træ er ikke bare træ. Du får en masse valgmuligheder, når det kommer til at designe den personlige indretning. Naturmaterialet findes i mange forskellige sorter og nuancer, som gør det muligt for enhver at skabe et råt og tidløst look i hjemmet. Plankeborde kan bestilles og udformes i mange forskellige designs, så det kan matche ind i dit hjem.

Hvordan kan planker bringes ind i indretningen?

Møbler er den oplagte måde at bringe det elegante naturmateriale ind i hjemmet på. De største valgmuligheder får du, når du vælger borde i træ. Her kan du vælge imellem både klassiske træsorter samt mere specielle og karakteristiske sorter. Borde er fleksible indretningsobjekter, som kan flyttes rundt efter behov. Når du skal vælge det bedste bord til din hjem, skal du vælge design, som matcher din boligstil og din smag. Du finder både smalle og brede udformninger, ligesom du finder kvadratiske designs.

Fordelene ved at vælge træbord er, at du også får mulighed for selv at vælge materialet på stel og bordben. Her gælder det om at vælge det materiale, som i look matcher din indretningsstil.

Til den minimalistiske indretningsstil er det oplagt at vælge et bord med planker, som med sit rå ydre kan skabe en smagfuld kontrakt til den enkle og eksklusive indretningsstil. Samme effekt kan træborde give i andre hjem, hvor der ønskes en personlig stil med møbler i rustikke og slidstærke materialer.

De mange muligheder for valg af træsort

Det er ikke kun udformningen af dit bord med planker, som har betydning for stilen. Det er i høj grad træsorten, som du skal designe dit bord i forhold til. Når det kommer til træet som indretningsmateriale, er det brede udvalg af forskellige nuancer én af de mange årsager til dets popularitet.

Du kan blandt andet vælge mellem følgende træsorter, som varierer imellem både klassiske møbeltræsorter samt mere unikke og specielle sorter:

  • Eg
  • Ask
  • Fyr
  • Ahorn
  • Bøg
  • Valnød

Når du vil have størst glæde med dit træmøbel, er det vigtigt, at du gør dig overvejelser over hver enkelt træsort i forhold egenskaber og muligheder. Nogle sorter kræver mere vedligehold end andre, mens nogle vil være dyrere end andre. Du skal være opmærksom på, om en træsort er enten blød eller hård. Med de hårde udgaver af naturmaterialet får du det mest slidstærke produkt. Eg, bøg og ask er iblandt de mest slidstærke og hårde materialer til planker, som du kan vælge imellem. Uanset hvilken træsort du vælger, får du et unikt møbel, som vil tage sig elegant ud i dit hjem i mange år frem.