Bitcoin: er fremtidens valuta digital?

Det er omkring et årti siden Bitcoin som en af de mest kendte kryptovalutaer blev introduceret til verden. Som der ofte sker med alt nyt, så var der mange der ikke skænkede Bitcoin en tanke, men efterhånden har den vist sig at gøre et kæmpe indtog i verden. Ikke nok med at mange ser den som en mulig for investering, så bliver Bitcoin i stigende grad også brug som valuta til at betale med. Kan Bitcoin blive fremtidens valuta?

Bitcoin er ikke en fysisk valuta som vi kender det fra traditionelle kontanter. Bitcoin er en digital valuta, som man kun har adgang til fra sin computer eller telefon, men den bliver alligevel mere og mere tilgængelig i både fysiske og online forretninger. For at lære meget mere om Bitcoin, besøg bitcoineranew.com/se.

Hvorfor købe Bitcoin?

Bitcoin bliver brugt som betalingsmiddel, men det er begrænset i hvor stort den bliver brugt på den måde. Men netop fordi Bitcoin er så begrænset, bliver dens værdi også næsten set som lig med guld. Der findes også mange andre former for kryptovalutaer, men fordi Bitcoin er en af de mest gængse og populære kan det være en god idét at investere i denne, da der er flest handlemuligheder der.

Bitcoin fungerer nogenlunde som andre valutaer vi i forvejen kender. Man kan købe Bitcoin med henblik på at sælge valutaen igen – altså se det som en investeringsmulighed. Der er god sandsynlighed for at Bitcoin vil vise sig at blive mere værd over tid, så med en langtidsinvestering i mente, kan der være mulighed for at tjene penge på Bitcoin.

Dermed er det ikke sagt at der ikke er risici forbundet med Bitcoin. Bitcoins værdi er nemlig meget uforudsigelig og kan hurtigt falde eller stige, hvilket kan gøre det svært at vide præcist hvornår det er bedst at købe Bitcoin.

Kan digital valuta erstatte fysisk?

Man kan længe diskutere om digital valuta vil og kan erstatte de kendte valutaer og fysiske kontanter, men uanset hvad man mener, så er det nemt at nå til enighed om, at kryptovaluta højst sandsynligt er kommet for at blive. Ikke kun som investeringsmulighed, men også som betalingsmiddel. Derfor kan man altså med fordel overveje at investere i for eksempel Bitcoin.

Allerede nu ser man Bitcoin blive tilbudt i forskellige forretning som betalingsmulighed – og det er en blanding af online butikker og fysiske forretninger der kan være tale om. Spørgsmålet er om vi som mennesker er villige til at tage Bitcoin til os. Og selvom det kan tage tid, så kan den digitale valuta meget vel komme til at erstatte den fysiske.

I forhold til vores måde at betale på, så er der mange der allerede bruger langt færre kontanter end man gjorde for blot 10 år siden. På sin vis, er der ikke langt fra at betale med sit dankort eller sin telefon til at betale med kryptovaluta som også opbevares digitalt. Indtil videre så er der meget der tyder på, at vi går mere over til digitale løsninger og giver mere slip på de fysiske.