Få styr på dit regnskab i 2023

Vores samfund er efterhånden bygget således op, at rigtig mange jobs udspiller sig foran en computerskærm, hvilket typisk betyder at man kommer til at sidde ned det meste af dagen, medmindre man har møder som man skal bevæge sig til, eller at man har et hæve-sænke-bord. Det er umiddelbart meget dårligt for kroppen at sidde ned i længere perioder ad gangen, eftersom kroppen er designet til at være aktiv. Det betyder at kroppen hurtigt kan falde sammen, og det ses tydeligt ved at man får en dårlig krops-holdning. Det kan ligeledes have konsekvenser senere i livet, hvor man mere naturligt begynder at falde lidt sammen, men grundet sin allerede i forvejen dårlige holdning, måske falder endnu mere sammen. I denne artikel giver vi et par tips til at holde kroppen sund, selvom at din daglige gang ikke nødvendigvis inviterer til det. 

Det første skridt er at forstå alvoren

Der er vist ingen der benægter, at det er usundt at sidde ned hele dagen, men det er langt fra de fleste der forstår alvoren, og faktisk formår at gøre noget ved det. Det er nemlig første skridt – at forstå hvorfor det er vigtigt, og hvorfor det kan have hårde konsekvenser at være ligeglad. Det opbygger en indre motivation, som gør at man får gjort noget ved det – hvilket er det vigtigste.

Dyrk motion regelmæssigt

Når man forstår hvorfor det er vigtigt at korrigere sin kropsholdning hvis man sidder nede hele dagen, så er man også mere tilbøjelig til at få dyrket noget motion. Det behøver ikke at være 5-7 gange ugentlig, eller med en varighed på halvanden time, men derimod blot regelmæssigt og en små 30 minutter hvor man får rørt kroppen. Er man lidt mere seriøs omkring sin krops-holdning, så findes der også rigtig mange øvelser på internettet, som decideret går ind og styrker muskulaturen omkring den øverste del af ryggen, og dermed forebygger potentielle problemer med krops-holdningen.

Benyt et hævesænke-bord

Et hævesænke bord kan vise sig at være en fantastisk investering for dit helbred, hvis du virkelig ønsker at gøre noget godt for kroppen på længere sigt. Bordet tillader dig at strække rygsøjlen ud, og så forbrænder du tilmed flere kalorier ved at stå op, end du gør når du sidder ned.
Et hævesænke bord er typisk dyrt, men tager man alle de andre selv-forplejende ting som vi som samfund generelt bruger penge på – herunder, cremer, ansigtsbehandling, pedicure og meget mere, så bør man også kunne finde lidt mønter til at pleje helbredet på længere sigt.