Spar penge i din sofa

Har din økonomiske situation ændret sig i den forkerte retning, og ved du ikke, hvor du skal starte i forhold til at spare penge? Det er slet ikke så uoverskueligt, som det kan føles. Du kan faktisk gøre dig nogle tiltag hjemme fra sofaen, som ikke vil give dig en følelse af, at du går på kompromis. Vi har listet nogle gode råd til, hvordan du kan holde en stabil økonomi, selvom din økonomiske situation har ændret sig. Det er naturligvis også råd, som du kan bruge, selv hvis din økonomiske situation ikke har ændret sig.

  1. Saml eventuel eksisterende gæld

Vidste du, at flere og flere banker gør det muligt at tage et samlelån? Det vil sige, at du kan samle eksisterende gæld i et nyt lån – naturligvis for at spare penge. Der er nemlig en del penge at spare ved at have ét lån hos én låneudbyder frem for flere lån hos flere låneudbydere. Udover det er det også nemmere at overskue kun at skulle afdrage på ét lån om måneden frem for flere forskellige. Mange mennesker har skabt mere luft i privatøkonomien ved at samle sine lån. Udover at samle lån, er det også en fordel at sammenligne samlelån. Der findes efterhånden en del sammenligningstjenester for lån, som kan hjælpe dig med at samle lån, så du kan spare penge.

  1. Lav en madplan

Det er nemmere at spare penge på mad, end man lige går og tror. Hvis du har dyre vaner og går ud og spiser ofte, kan det være, at du skal investere noget tid (og lidt færre penge) på at lave god mad derhjemme sammen med dem, du plejer at gå ud at spise med. Det er ikke det samme – det kan vi hurtigt blive enige om, men det er en nødvendighed lige nu, så du ikke sidder i gæld om et par måneder, fordi du opretholder den samme levestandard, som du havde, før din økonomiske situation ændrede sig. Det kan også være, at en madplan for ugen kan hjælpe dig. Der findes en del apps, som kan give inspiration til madplanlægning, så det ikke bliver alt for kedeligt.

  1. Mindsk faste udgifter uden at gå på kompromis

Har du mange faste udgifter? Måske er nogle af dem dyre udgifter, og måske kan de godt mindskes. Hvis du har et mobilabonnement som de fleste, kan du med fordel undersøge, om du kan få et billigere mobilabonnement. Ring til din teleudbyder og spørg om de kan matche markedet. Det er muligt at få mobilabonnementer helt ned til 79 kroner per måned lige nu, og de dækker fint det man skal bruge – medmindre du streamer film på telefonen hver dag. Andre faste udgifter såsom forsikring og elektricitet kan også undersøges nærmere. Alle virksomheder, som udbyder det, du betaler til hver måned, som er i konkurrence mod andre virksomheder, kan du med fordel udfordre på pris.

Læn dig tilbage og kom i gang. Du vil ikke fortryde at spare penge – det lover vi.

Artiklen er skrevet af Lendo. Lendo er en sammenligningstjeneste for lån. Vores mission er at give låntagere mere magt i låneprocessen, og vores mål med denne artikel er at give dig redskaber til at få en stabil økonomi.