Der er findes utallige formler for, hvordan den perfekte hjemmeside skal se ud og ikke mindst, hvordan den skal fungere. Så snart man googler ordet ”hjemmeside”, så kommer der tusindvis af forslag frem til hvordan man skal opsætte sin hjemmeside. Det kan være svært at finde ud af, hvilke råd man skal følge. Dog er der nogle bestemte ting, der minimum skal være styr på og som giver et godt udgangspunkt, for dig som skal til at lave en ny hjemmeside.  Her kommer en guide til, nogle helt essentielle ting, som du ikke må overse, når du opbygger din hjemmeside.

 

Domænenavn

Først og fremmest skal din hjemmeside have et navn.   I nettets verden kaldes det et domænenavn og i den forbindelse er det utroligt vigtigt, at finde det rigtige navn til din hjemmeside i starten, så du ikke skal skifte efter et år, fordi det ikke repræsentere hjemmesidens indhold på retfærdigvis.  Ulempen ved at skifte domænenavn er blandt andet, at hvis hjemmesiden har oparbejdet et en fast kundekreds eller besøgende, så vil de måske have svært ved at identificere hjemmesiden på nettet i begyndelsen efter navneændringen. Derfor skal man ikke negligerer, at der er konsensus mellem hjemmesidens navn og indholdet.

Vælg det rigtige system

Der er flere forskellige måder, at lave en hjemmeside på. Hvis man ikke har den store ekspertise inden for it, så tilbyder blandt andet WordPress og Magento værktøjer til at lave sin egen hjemmeside.  Begge systemer er open-source systemer, hvilket vil sige, at de er nemme at redigerer i, så snart hjemmesiden er oppe og kører. Dertil er begge produkter gratis.  WordPress er for de personer, som gerne vil have en hjemmeside, komme hurtigt i gang, og på ingen måde har nogle tekniske egenskaber.  Her kan man forholdsvis let, nærmest efter par minutter stå med skabelonen til en hjemmeside, i og med WordPress leverere en god template.  I og med det er et open-source system, så kan man let skræddersy og ændre forskellige temaer på hjemmesiden efter eget behov.  Wordpress vil være fordelagtigt, hvis man ikke kræver alt for meget af sin hjemmeside eller webshop. Den er god, hvis hjemmesiden skal være informativ eller hvis man ikke har alt for mange produkter der skal sælges.

Derimod kræver Magento lidt mere teknisk snilde og her skal man helst have nogle gode it-kundskaber, for at det kommer til fungerer optimalt.  Magento giver den fordel, at den kan håndtere en del mere information, i og med det er et mere komplekst system end wordpress, hvorfor det også vil være en fordel at vælge denne, hvis man har et kæmpe produktsortiment, der skal sælges over nettet.  Som udgangspunkt vil WordPress være relevant at bruge i starten.

erudover kan det også være favorabelt at have et webhotel til sin hjemmeside.  Et webhotel gemmer blandt andet hjemmesidens indhold på en ekstern server og kan være med til at optimere hastigheden af din hjemmeside.

Skab det rigtige indhold

Hvis en hjemmeside skal være rigtig god, så er det vigtigt den har det rigtige indhold.  Det rigtige indhold afhænger i høj grad om, hvilken slags hjemmeside man er indehaver af. Hvis man sælger tøj, så er det nok ikke relevant, at have indhold omkring advokatydelser eller lignende.   Det kan gavne hjemmesiden utroligt meget, at der er udførlige og præcise tekster, da den på den måde automatisk vil blive rangeret højere på diverse søgemaskiner. Ligeledes vil de besøgende blive længere tid på siden, hvis det er relevant indhold der står. Har man problemer med, at skabe det rigtige indhold, kan det være en god ide at få et kursus i kommunikation.

Design

Det kan være en god idé at bruge tid på hjemmesidens front end og det visuelle indtryk. De fleste vil helst besøge en hjemmeside, hvor der har været fokus på brugerinterface, således man ikke bliver forvirret over, hvordan man navigerer rundt på hjemmesiden. Derudover kan det være en god idé at gøre sin hjemmeside kompatibel til diverse devices, såsom tablets og smartphones, for at øge hjemmesidens synlighed. Hvis man er indehaver af en iphone og gerne vil kunne logge ind på hjemmesiden, men min iphone ikke vil tænde, så er der hjælp at hente.