Byg-selv-computer — sådan sparer du penge

Hvis du skal i gang med at bygge din computer har du måske allerede opdaget, at de mange dele til computeren kan gå hen og blive ganske dyre. Men der er faktisk forskellige måder, man kan spare penge på, selvom man gerne vil have gode dele til sin nye computer!

Det kan blive en utrolig dyr hobby at bygge sin egen computer. Prisen på din selvbyggede computer afhænger fuldstændigt af, hvad du skal bruge den til, og hvilke krav du har til kvaliteten. Hvis du vil have det bedste af det bedste til din nye computer, så kan du godt allerede nu forberede dig på, at prisen hurtigt løber op.

Du kan overveje, om det bedre kan betale sig at købe en gamercomputer. Hvis du gerne vil bygge din egen computer, så skal du finde det perfekte styresystem, som kunne være Windows 10. Du kan også vælge at bygge en konfigurérbar PC med præinstalleret Windows 10. Det er et fremragende valg til en gaming-computer. Du kan også vælge at gå med en hel færdig computer, hvor det eneste du skal gøre, er at sætte den op.

Lav research og spar penge

Der er flere måder, man kan spare penge på sin byg-selv-computer. En af dem er at lave ens online research grundigt. Der er virkelig mange forskellige forhandlere, så det kan betale sig at kigge lidt rundt inden, man slår til. Der kan nemlig være gode tilbud at opspore på de forskellige dele, du skal bruge. Hvis det er første gang, du skal bygge en computer selv, så er det en god idé at få sparring fra nogen, som har prøvet det før. Det kan spare dig både tid og penge, blandt andet fordi du mindsker risikoen for fejlkøb.

Du kan også overveje at købe dine dele i udlandet, da de faktisk typisk er væsentlig billigere end ved danske forhandlere. Det kan man overveje, så længe man husker at sikre sig, at de webshops, man handler hos, er troværdige. Der kan også være andre regler i forhold til retur- og reklamationsret, alt efter hvor man handler.

Rabatkoder


En anden ting, du med stor fordel kan gøre, er at lede efter rabatkoder. Dem findes der overraskende mange af, og de gælder til mange forskellige forhandlere. Selvom det måske er et mindre beløb per del, så kan det i længden løbe op til mange sparede penge. Du kan kigge efter forskellige hjemmesider, der samler diverse rabatkoder fra de forskellige elektronikforhandlere. Du vil blive overrasket over hvor mange penge, der kan spares blot ved at finde gratis rabatkoder.

Basisdele og ekstra features

Der er flere forskellige måder, du kan spare penge på. Du kan fx overveje at vælge et billigere kabinet. Det er klart, at hvis du gerne vil have et lydisoleret kabinet, så koster det ekstra. Derudover skal du fx vurdere hvor mange indgange, der skal være i fronten. Det er sådan nogle ting, hvor man skal veje sine kroner alt efter, hvor meget man har brug for.